5 Temmuz 2009 Pazar

İsimsiz Manifesto

İsimsiz Yurttaş,70 milyondan biridir. Muhaliftir,Tabusuz,Hezeyansızdır. Gerçeklerden yanadır,Gerçeğin bizi özgür kılacağını bilir.

Neden isimsiz yurttaş peki ?

Şöyle ki;

İsimsiz Yurttaş, her ne olursa olursun öncelikle Ezilendir. aile de,okul da,mahalle de,bölge de,ülke de,dünyada kim eziliyorsa isimsiz yurttaş onun sesidir.(evet yazılarımda bu misyonu kendime yükledim ülen)

İsimsiz Yurttaş,her türlü ırkçılığa,militarizme,gericiliğe,cinsiyetçiliğe,savaşa karşıdır. çağdaşlık,eşitlik,adalet,özgürlük adına ne varsa canhıraş savunur. günümüz liberallerinin ve burjuvalarının ağzına sakız olan bu kavramları alır ve o kavramların boşaltılan içini gücü ve düşüncesi yettiği ölçüde doldurur,doldurmaya çalışır.


İsimsiz Yurttaş;Barışçıdır,özgürlükçüdür,

İsimsiz Yurttaş,Türktür,Kürttür,Çerkezdir,Çingenedir,Alevidir. kısaca bu toprağındır.

İsimsiz Yurttaş,sivasda yakılandır,topluca katledilendir,hakları gasp edilendir,beslenmeyip de asılandır,yoksuldur,halktır,işçidir. her türlü yozlaşmanın ve yabancılaşmanın karşısındadır.

Bloga yolladığım makaleler genelde,Felsefe,Siyaset içerikli olur.. ama belli de olmaz hani, her konuda yazabilirim.

Yasal sorunlar yüzünden 'bir tarafımıza girebilir' gerekçesiyle yazılarımı yumoşla yumuşatır öyle yollarım. Malûm,düşüncenin suç olduğu coğrafyada yaşıyoruz.

(Not: yazıyı kısa ve basit tutmaya çalıştım ama genel hatlarıyla yazdıklarım beni ve görüşlerimi ifade ediyor. onun için bu da benim "manifestom" olsun. daha yazacak çok konu var,parmakları şimdiden haşat etmeyelim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder